Изключително недипломатично поведение демонстрира турският президент Реджеп Тайип Ердоган при срещата

...
Изключително недипломатично поведение демонстрира турският президент Реджеп Тайип Ердоган при срещата
Коментари Харесай

Ердоган направи политически скандал при визитата си в Гърция

Изключително недипломатично държание показва турският президент Реджеп Тайип Ердоган при срещата си с  гръцкия си сътрудник Прокопис Павлопулос.

На взаимната конференция в Атина Ердоган направи политически скандал за Лозанския контракт и за турците в Западна Тракия.

По силата на подписания на 24 юли 1923 година Лозански контракт, Източна Тракия и град Смирна (днешен Измир) са присъдени на Турция. С контракта се уреждат границите и териториите на Гърция и Турция, както и границата сред България и Турция.

От Атина през днешния ден Ердоган съобщи, че " към момента съществуват някои елементи във връзка с Лоназанския контракт, които не са разбрани изцяло добре. "

Той твърди, че мюсюлманите в Западна Тракия към момента нямат правото да избират своя основен мюфтия.

По отношение на вложенията на турците в Западна Тракия не се оказва никаква поддръжка. Става въпрос за дискриминация. В Турция няма сходно приложение във връзка с жителите от гръцки генезис, сподели Реджеп Тайип Ердоган.

Лозанският контракт дефинира територията и суверенитета на Гърция и Европейски Съюз и този контракт за нас не предстои на предоговаряне, отговори гръцкият президент Прокопис Павлопулос.

Очаквайте подробности
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР